Hétfő: 13-18
Kedd-péntek: 10-18
Szombat: 10-16

A Bródy Sándor Könyvtár harmadik alkalommal is, - egyedülállóan az országban - elnyerte a Minősített Könyvtári címet!

Örömmel adunk hírt arról, hogy a kultúráért felelős miniszter döntött a 33/2017. (XII.12.) Emmi-rendelet alapján kiírt Minősített Könyvtár cím és Könyvtári Minőségi Díj pályázatok nyerteseiről.

A könyvtári minőségirányítás módszereinek többéves folyamatos alkalmazása, a könyvtárhasználati jog érvényesülése, valamint a könyvtárhasználói elégedettség eredményei terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, magas színvonalú szakmai munka alapján 2023-ban Minősített Könyvtár címet nyert a BRÓDY SÁNDOR KÖNYVTÁR. Ez Magyarországon egyedülálló, hogy egy könyvtár harmadik alkalommal is elnyerje ezt a címet.

 
Az elismerést 2024. január 22-én, a magyar kultúra napján vette át Tőzsér Istvánné igazgató asszony, Vas Gábor Tamás igazgatási igazgatóhelyettes és Mihály Andrea a Minőségirányítási Tanács vezetője Závogyán Magdolnától, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkárától és Szentmártoni Jánostól, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárától a Pannonhalmán rendezett ünnepség keretében.
 
A Minősített Könyvtár címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kultúráért felelős miniszter rendelete alapján adományozza. A cím elnyerésére évente pályázatot hirdet. A pályázat célja a minőségfejlesztés és a minőségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek munkájának elismerése. A pályázók előre meghatározott szempontok szerint elkészített önértékelés és teljeskörű minőségügyi tevékenységet bemutató pályázat benyújtásával jelentkezhetnek a cím elnyerésére, odaítélése helyszíni szakértői vizsgálat alapján történik.
 
Minősítéseink története:
  • A Minősített Könyvtár címet könyvtárunk 2013-ban nyerte el először, a szakmában országosan harmadikként.
  • Már e cím birtokában 2016-ban kaptuk meg a legmagasabb szakmai elismerést, a Könyvtári Minőségi Díj kitüntetést. A díjat – melynek fő eleme az innováció – kiemelkedően magas minőségi szintű újszerű szolgáltatásainkkal, a használók, a partnerek és a fenntartók sokoldalú visszaigazolása és értékelése alapján a szakmában másodikként nyertük el. A Díj igazolja, hogy szervezeti kultúránk erős, a vezetés motiválja a munkatársakat, teret enged a kreativitásnak, az innovatív ötletek megvalósításának.
  • Minőségfejlesztési tevékenységünk legfontosabb értéke a folyamatosság. 2018-ban, a Minősített Könyvtár cím ismételt megpályázásával is alapvető célunk, hogy partnereink a céltudatos, törekvő és szolgálatkész, az új kihívások iránt fogékony, feladatait minőségi módon ellátó szolgáltatót lássák bennünk.
Az újabb Minősített Könyvtári cím elnyerésében szerepet játszott, hogy könyvtárunk egy nagyon erősen innovatív szemléletű, számos könyvtárszakmai újdonságot megteremtő bibliotéka. Innovációink országosan egyedülállóak, követendő példaként szolgálnak más intézmények számára is. A beadott pályázat alapján a Bródy Sándor Könyvtár egy a minőségmenedzsment, valamint a könyvtárhasználók és partnerek magas színvonalon történő kiszolgálása iránt nagyon erősen elkötelezett intézmény. Szolgáltatásainakat a felhasználói igények figyelembevételével, magas minőségi szinten valósítjuk meg. Vármegyei hatókörünkből adódóan kiemelt feladatunknak  tekintjük, hogy a községekben élők közvetve vagy közvetlenül hozzáférjenek a korszerű és minőségi könyvtári ellátáshoz.
 
Elhivatottak vagyunk a könyvtári szolgáltatások minőségének folyamatos javítása, fejlesztése, ezáltal a partnerek elégedettségének biztosítása érdekében. A könyvtár imázsának megtartása az elkötelezettségünkön múlik, mindannyian azért dolgozunk, hogy a könyvtárhasználók a céltudatos, szolgálatkész, az új kihívásokra nyitott, feladatait kiváló minőségben ellátó szolgáltatót lássák bennünk. A minőségmenedzsment eszközeinek alkalmazásával könyvtárunk mára országosan elismert szakmai műhellyé vált, az elmúlt két évtized minőségirányítási tapasztalatait örömmel osztjuk meg a szakmával, a tudásmegosztás fontosságát intézményen belül és kívül is támogatjuk.
 
Bródy Sándor Könyvtár
Megszakítás